Camilla Pedersen: Mor til to og mest vindende triatlet

Fra en skæbnesvanger ulykke til toppen af sin sport, og til livet hvor det at være mor og prioritere træning går hånd i hånd. Læs Camillas utrolige historie.

Camilla Pedersen: Mor til to og mest vindende triatlet

Hvis ikke du er inde i triatlon verdenen, men synes at du har set Camilla før, så har det med stor sandsynlighed været i medierne. En voldsom træningsulykke og et comeback helt ude af proportioner har i mange år taget overskrifter og været på danskernes læber. Men hvem er hun? Danmarks mest vindende triatlet til dato.

Vi har fået lov til at komme helt tæt på den 41-årige esbjergenser og FUSION atlet, der udover at sætte ord på den skelsættende træningsulykke, også fortæller om en helt almindelig sammenlignelig hverdag, hvor det at dyrke motion godt kan hænge sammen med at være mor til to små børn.

Fighter med stort F

På trods af vandskræk kom Camilla på landsholdet i svømning som 11-12-årig. Da ishockey drengene ikke synes, at hun som pige var god nok til at spille sammen med dem, trænede hun hver dag efter skole, til hun blev den bedste. Efter 19 dage i kunstig koma vandt hun året efter VM i triatlon på lang distance. Camillas vilje er hugget i granit og ikke til at skære igennem. Hvis der er nogen, der siger, at hun ikke kan, tænder de ilden i Camilla, der vil gøre alt for at modbevise dem.

Træningsturen der endte fatalt

I 2013, en måned før Camillas første VM i Ironman, skete det, man ikke ønsker for sin værste fjende. En almindelig træningstur på cyklen endte i et rent mareridt for den nykårede dobbelte Europamester.

Åbent kraniebrud. Brækket kraveben, skulder, ribben, ryg og hofte. Camilla blev straks hentet med ambulance og indlagt på intensiv afdeling i Odense. Lægerne konkluderede store kritiske blødninger i hjernen og lagde Camilla i kunstig koma. Her lå hun i 19 dage, hvoraf de første 13 dage var så kritiske, at hun kunne dø hvert sekund. Efter 19 dage kom Camilla igen til bevidsthed og kiggede sin trofaste mor, der havde siddet ved hendes side, i øjnene og sagde:

”Tag med mig hjem, jeg har ligget her længe nok”.

Nej tak til kørestol resten af livet

Du kan forvente at skulle sidde i kørestol resten af livet. Det var meldingen, da Camilla igen skulle finde tilbage til hverdagen. Den konklusion var slet ikke en mulighed for den viljestærke vestjyde, der bad dem fjerne kørestolen fra hende.

”Jeg skulle gå, som jeg altid har gjort, om jeg så skulle bruge to år på at lære at stå på mine ben igen, så var jeg villig til at kæmpe for det”.

Igen tændte ilden i Camilla, som var fast besluttet på at modbevise lægerne. Hun væltede et utal af gange, men rejste sig hver gang og blev ved med at tro på, at hun nok skulle lykkes. Efter 10 dage stod hun igen på benene klar til næste udfordring.

”Som følge af ulykken møder jeg stadig udfordringer hver dag, men jeg har det sådan, at jeg altid må kæmpe for at løse dem”.

Prioriterer ikke kun motion for sin egen skyld

Selvom Camilla har et hav af medaljer i rygsækken, så er det ikke de sportslige titler, hun er mest stolt af. Det er titlen som mor. Camilla sætter sine to drenge, Christian og William, før alt andet og er nået til et sted i livet, hvor hun på ligesom så mange andre forsøger at klemme motion ind i hverdagen, de steder hvor det giver mening. For Camilla er det at træne ikke kun for hendes egen skyld, det er lige så meget for hendes drenges skyld. At bruge sin krop og få pulsen op giver hende et større overskud og en glæde, som hun kan dele ud af i rollen som mor. Om det er en cykeltur, en kort styrketræning eller en løbetur med drengene i løbevognen er underordnet. Det vigtigste er at komme af sted.

Ambassadør for FUSION og SPORT 24

Camilla er FUSION atlet og har været det i 15 år og har igennem det næste år sagt ja til at dele ud af sin inspirerende tilgang til livet på SPORT 24’s medier. Glæd dig blandt andet til at blive klogere på, hvordan Camilla prioriterer motion i en travl hverdag og få et indblik i FUSIONs produkter set med Camillas øjne.

FUSION

Bliv godt klædt på med træningstøj fra FUSION

Altid gode priser, hurtig levering og 365 dages fuld returret

Hos SPORT 24 har vi noget for hele familien. Se vores store udvalg